Plant de zaden van je dromen in vruchtbare grond

GEEL ZAAD LEVENSPAD
 9 oktober – 21 oktober 2022

Op 9 oktober start het Geel Zaad levenspad. Het eerste pad aan de rechterzijde van de middenkolom van de kalender die gericht is op de toekomst. Niet op het steeds weer naar de toekomst kijken en vooruitschuiven zodat je niet in het hier en nu bent, maar juist de toekomst naar je toe halen door op dit moment de voorwaarden voor de juiste omstandigheden te creëren waardoor de toekomst zich kan ontvouwen. Op de juiste tijd, op de juiste manier.

Zaad is als symbool natuurlijk heel sprekend. Het zaad bevat kiem- en groeikracht om te worden wat het van binnen al is. Onder de juiste omstandigheden en in het juiste tempo zal het op het juiste moment in alle glorie en schoonheid uitgroeien tot wat het in essentie is. Of het nu gaat om een boterbloem of een enorme eik.

ALLES OP ZIJN TIJD

Wat zijn dan die juiste omstandigheden en wat is de juiste tijd? Dat is natuurlijk voor elk zaad weer verschillend. Naast de juiste voedingsbodem om te ontkiemen, de juiste  verzorging en voeding om te groeien is tijd hierbij een belangrijke factor. Alles op zijn tijd.. is een uitspraak die veel gebruikt wordt en meestal voor wrijving en onrust zorgt omdat we in een maatschappij leven waar het lijkt of er nooit genoeg tijd is.. Toch dien je groei niet te forceren en te vertrouwen dat met de juiste zorg en intentie tot bloei komt wat de bedoeling is en wanneer.  Van binnen Weet jij dat, jouw hart Weet dat.

Wij mensen zijn als zaden die ontkiemt zijn en in dit leven mogen groeien en tot bloei komen. Dit levenspad worden we gesteund, geïnspireerd en waarschijnlijk ook wel uitgedaagd om onze dromen, onze ideeën, ons Zelf (fysiek, emotioneel , spiritueel) te voeden en te verzorgen zodat ze kunnen groeien en bloeien om ons te voorzien van een rijke oogst. Ook is dit de tijd om nieuwe zaden te planten en dus na te denken wat deze “zaden” nodig hebben.

VAN HARD-GESTUURD NAAR HART-GESTUURD

Gisteren was ik bij een Bewust Gezond markt waar een aantal standhouders en sprekers waren gericht op holistische gezondheid (ik noem het maar even zo): biologische voeding, massages, energetisch therapeuten, opvoeden, etc. In een gesprek met één van de organisatoren vatte zij prachtig samen wat zo belangrijk is bij dit proces van groeien: in de eerste plaats: handelen vanuit je hartswijsheid; laat dat wat je doet, wat je (voor)leeft komen vanuit je hart. Daar is namelijk geen plaats voor angst. En kies voor de verbinding met anderen door te delen en te luisteren.

Een hele belangrijke boodschap! Angst is een slechte raadgever. Angst wordt getriggerd (onder andere) als jij je macht weggeeft; met andere woorden: als je antwoorden buiten jezelf zoekt. Macht en machtsmisbruik wordt overal aangewend om te krijgen wat men wil. Groots zie dat in de maatschappij, maar ook kleiner. Iedereen heeft zijn macht wel eens weggegeven aan een ander omdat we zo zijn “opgevoed”. We hebben onze macht weggegeven aan instanties, overheden, doktoren, scholen en allerlei andere mensen in verschillende situaties. Deze instituten zijn nodig om ons te ontwikkelen, maar zodra deze ontwikkeling  niet meer hartgestuurd is maar hardgestuurd.. gaat het mis. Als je zelf verantwoordelijkheid neemt voor jou leven en voor de zaden die jij plant dan geeft je dat een enorme kracht en zelfbeschikking waar geen machtsinstituut vat op kan krijgen. Omdat deze kracht van binnenuit komt, vanuit jouw kern, vanuit de Bron.

TIPS VOOR DE KOMENDE 13 DAGEN

Dus… hoe voed jij je zaden? Hoe verzorg je ze, hoe laat jij je ideeën opbloeien? Hoe laat jij jezelf opbloeien?

  1. Zoek weer contact met je Natuurlijke Zelf, je binnenwereld, de bron, daar waar de Essentie zich bevind. Je bent alles al, je hebt alles al in jezelf besloten liggen, net als het zaad: de kiemkracht, de groeikracht, het volledige potentieel.
  2. Als je dat doet kom je vast een aantal stemmen tegen die je niet graag hoort; innerlijke delen, oude patronen, blokkades. Geef hier ruimte aan! Druk dit vooral niet weg, overstem het niet met positieve affirmaties, ja-maars etc maar erken het gevoel, de overtuiging. Het is volle maan en Jupiter staat heel dicht bij de maan. Als de maan gaat over je gevoel laten stromen en Jupiter over expansie en groei dan kun je ervan uitgaan dat alles uitvergroot wordt deze periode. De mooie en de minder mooie dingen. Rode Maan staat in dit levenspad op toon 6, de toon van regelen en organiseren wat je nodig hebt. Een perfecte tijd van loslaten en transformatie dus. Je wordt hierin echt gesteund. Laat die emoties maar loskomen en vertrouw erop dat ze als golven komen en gaan. Gebruik je adem om alles los te laten wat niet meer bijdraagt aan het tot bloei komen van wie jij bent. Doe dit met heel veel mildheid en zelfliefde. Je zult merken dat ook dit je dichter bij je Natuurlijke Zelf zal brengen.
  3. Maak wat je tegenkomt deze dagen niet te zwaar ook al voelt het wellicht intens. Zoek bewust dat op wat je plezier geeft en geniet van de kleine dingen. Het is prachtig weer, het herfstbos is een waar feest om nu te zijn. Zoveel kleuren, geuren, paddenstoelen en vruchten. Het herfstbos leert ons dat het proces van transformatie en loslaten ook een feestje kan zijn. Lekker rennen door de herfstbladeren in de wind kan een heerlijk gevoel van vrijheid geven en als je er dan ook nog ongegeneerd bij lacht of schreeuwt dan laat je tegelijkertijd ook jouw emoties vrij.

ONDERSTEUNING BIJ DIT PROCES?

Neem eens vrijblijvend contact op! Ik hoor graag je verhaal en waarbij ik een eindje met je mee mag lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *