Jouw unieke plek innemen

Gele Ster Levenspad 2 december t/m 14 december 2020

De Tzolkinkalender kent 20 levenspaden. Vandaag zijn we in het laatste levenspad beland, die van de Gele Ster. 15 december start een nieuwe Tzolkinronde van 260 dagen. Hoe bijzonder dat alles samenkomt. Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat er een heleboel energetisch en kosmische belangrijke gebeurtenissen plaatsvinden deze maand. Intens, synchroon, kloppend. Allemaal als voorbereiding op een nieuw tijdperk.

Ik laat het allemaal over me heen komen en probeer mee te surfen op de golven van deze bijzondere energieën. Ik denk ook dat dit het meest heilzaam is. We kunnen niet alles verklaren en dat is ook helemaal niet nodig. Alles wat nodig is, is dat jij in je eigen rust blijft, in verbinding met de aarde en de bron. Heb vertrouwen en laat het maar ontvouwen. Wij zijn hier niet voor niets nu, in deze tijd. Wij zijn hier precies op de juiste plek op het juiste moment.

Jouw plek bestaat al en is er alleen voor jou.

Het levenspad, de golf van de Gele Ster, gaat over het innemen van jouw eigen unieke plek. Belangrijk hierbij is dat dit geen energie is van strijden en vechten om jouw plaats te bemachtigen, nee, het gaat erom te weten dat jou plek allang bestaat, dat die voor jou bestemd is en dat als jij die niet gaat innemen, als jij niet stralend op jouw plek gaat staan, dat deze plek leeg blijft. Je kunt deze plek dus innemen op precies jouw tijd, jouw moment, wanneer jij hier klaar voor bent.
Denk hier eens een moment over na? Is dat niet heel anders dan we geleerd zijn te doen. We worden op school klaargestoomd voor een maatschappij van vechten en concurreren. Je moet de grootste, beste zijn in alles, op de juiste plek zijn anders mis je de boot. En ook nog eens binnen een bepaalde tijd, anders is alles voor niets geweest. Ik krijg het al benauwd als ik dit opschrijf. Alles blokkeert en de juiste voedingsbodem voor angst voor te kort, angst voor tijd, angst voor leven is gecreëerd.

De energie van dit levenspad dat is begonnen op 2 december 2020 en eindigt met de energie van Gele Zon op 14 december ondersteunt jouw en iedereen bij dit proces.
Persoonlijke identiteit en authenticiteit; de boodschap van de stenen

Deze twee woorden komen steeds in mij op als ik terugdenk aan een bijzondere ervaring met een heel krachtige en passende boodschap. Ik heb even opgezocht wat de woorden precies betekenen:

  • Persoonlijke identiteit: “Dat wat uniek of eigen is aan iemand; antwoord op de vraag: wie ben ik”
  • Autenticiteit: “De mate waarin iemand trouw is aan zijn eigen persoonlijkheid, geest of karakter ondanks externe krachten en invloeden.”

Ik maak persoonlijk afgestemde sieraden en accessoires in opdracht. Ik gebruik hierbij veel edelstenen en desgewenst verwerk ik er een persoonlijk Tzolkinzegel in. Ook volg ik op dit moment de opleiding tot Freedom To Fly Coach bij Marieke Zwinkels. Al een tijdje is de energie van de steen Azeztuliet aanwezig en deze wilde ik dan ook graag in mijn assortiment om tot fraaie energetische sieraden om te toveren. Ik had een aantal Azeztuliet steentjes gekocht en deze op mijn werktafel gelegd en ben er mee gaan experimenteren. Eigenlijk al vanaf het begin voelde ik dat de stenen niet aanvoelden zoals ze zouden moeten. Zoals ik iedereen er over hoorde vertellen. Ik heb ze gecleared, gereinigd maar er bleef een soort van bozige gefrustreerde energie van afkomen. Ik vond dit heel vreemd en het bracht me in verwarring. Mijn ervaring was dat stenen wel ‘dof’ en ‘uitgeblust’ aan kunnen voelen, maar nooit een negatieve lading hebben zoals dit. Er klopte dus duidelijk iets niet.

Tot ik ineens de ingeving kreeg dat deze stenen wellicht helemaal geen Azeztuliet zijn. Ik had ondertussen gelezen dat er heel veel mee genept wordt. Bergkristal die als Azeztuliet wordt verkocht omdat er dan een veel hogere prijs voor gevraagd kan worden, dat soort misstanden.

Ik hield de stenen in mijn hand en concentreerde me op het idee dat deze stenen een label opgeplakt hadden gekregen waardoor hun eigen identiteit van ze was weggenomen. Meteen roerde er zich iets en kwam er een enorme golf van verdriet los. Vervolgens heb ik het naamstempel van de stenen weggenomen en ze de vrijheid gegeven hun eigen identiteit aan te nemen, wat die dan ook is.

Ik heb de stenen buiten in de volle maan gelegd en ze 2 dagen laten liggen. Regenbuien en zonlicht en maanlicht overspoelde de stenen en waste alle lading van de verkeerde identiteit weg. Toen ik ze later ging bekijken was het alsof er andere stenen lagen. De schittering, de zachtheid, het was ontroerend mooi.

Ondanks dat de stenen hun authenticiteit niet hadden verloren, konden ze toch hun identiteit niet aannemen en hun unieke plek niet innemen door de energetische kracht van een opgelegd stempel. Gestript van dit opgelegde etiket konden de stenen hun ware identiteit weer aannemen, hun plek innemen en weer gaan stralen.

Loskomen van opgeplakte labels

Wat een boodschap! En wat een spiegel. Ook mij is jarenlang etiketjes opgeplakt, en ik denk dat iedereen dat wel in meer of mindere mate herkend. We worden in deze maatschappij al heel vroeg in hokjes gestopt. Dit levenspad van de Gele Ster helpt jou heel goed waar te nemen in hoeverre jij je leven laat bepalen door deze etiketten. Wie zie je als je in de spiegel kijkt? Wie zie je als naar de mensen om je heen kijkt? Met wie omring jij je? En wat zegt dit over hoe jij over jezelf denkt? Kun jij voelen wat wel en niet van jou is? Je hart laten spreken en hier naar handelen? En kun je vervolgens de keus maken om dat te laten gaan wat niet meer bij jou past? Dat wat jou in de weg staat om te gaan stralen, om op jouw plek te gaan staan dat mag je liefdevol loslaten. We zijn allemaal onderdeel van een geheel.

Allemaal hebben we bestaansrecht en onze eigen plek op aarde. Als we ontdekken wie we zijn, elkaar gaan zien als zielen die een persoonlijk plan voor groei en creatie op de ze wereld hebben, als we gaan leven vanuit liefde voor het geheel dan ontstaat er harmonie en eenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *