Hou altijd eerst van jezelf

Witte Hond levenspad 17 februari 2022 – 29 februari 2022

Vandaag is de 2e dag in dit pad dat gaat over loyaliteit, begrenzing en bezieling. Een bijzonder pad voor mij omdat het mijn DNA pad is en deze Blauwe Aap dag is mijn geboortezegel in deze telling. Ok, geeft niks als je nu denkt: “ huh, waar heeft ze het over?”. Ik benoem het omdat ik vandaag helemaal dit zegel en dit pad heb beleefd en geleefd en dat wil ik graag met je delen.


Vandaag was de workshop “Afstemmen op je eigen Wijsheid” waar ik binnenkort de facilitator training voor ga doen zodat ik deze workshop van Mayawijsheid ook zelf kan gaan geven en kan gaan aanbieden als onderdeel van mijn trainingen en begeleidingstrajecten. Het was een leuke ochtend, eenvoud en verdieping gaan hand in hand bij deze workshop. Ik vind het ook heel fijn en inspirerend om weer nieuwe mensen te leren kennen. Ik merk dat ik dit heb gemist en dat juist hierdoor ik weer enthousiast wordt, ik in mijn kracht kom en weet waar ik heen wil.


Na de workshop kwam ik in gesprek met een lieve medecoach van The Freedom to Fly en ik werd er zo blij van. Het gesprek was heel spontaan, onderzoekend, open en daardoor inspirerend. Er ontstond bijna vanzelf een idee voor een workshop/traject. Helemaal passend bij de speelse Blauwe Aap energie van vandaag.


Het Witte Hond levenspad ondersteunt ons deze 13 dagen bij het trouw zijn aan je Natuurlijke Zelf. Loyaliteit aan jouw hart, jouw verlangen en grenzen stellen aan dat wat hier niet mee resoneert. Door alles wat er gebeurd in deze bijzondere en intense tijd is dit wellicht één van de grootste uitdagingen. Als je jezelf telkens weer afvraagt: “wat klopt voor mij?” “Hoe ver ga ik in mijn loyaliteit naar anderen?” “Aan wie ben ik werkelijk trouw?” dan blijf je in je kracht, of je komt er weer snel naar terug.


Loyaal zijn aan anderen, zorgen voor anderen, klopt alleen als dit niet ten koste gaat van jou, als het een bewuste keuze is in afstemming met jouw hartswijsheid. Jezelf opofferen voor anderen is voor niemand goed. Want uiteindelijk is de emmer leeg en zul je dit gaan afreageren, misschien juist wel op diegene voor wie je zo hard je best hebt gedaan.


De Witte Hond vind ik als zegel één van de meest sprekende omdat iedereen zich het natuurlijke karakter van een hond kan voorstellen. Een hond zal heel veel toelaten en door het vuur gaan voor zijn baas en zijn roedel waarbij grenzen aangeven een hele uitdaging is. Tegelijk kan een hond ook uitbundig, speels en heel liefdevol en vertederend zijn. Witte Hond laat zien hoe belangrijk het is om het goed te hebben met jezelf. Vraag jezelf af: “wat heb IK nodig?” “Waar wordt IK blij van?” “Wat bezield MIJ?” en heel belangrijk hierbij: mildheid naar jezelf als je deze vragen stelt. Keer op keer is zelfliefde de sleutel. Je kunt er namelijk niet helemaal voor anderen zijn zonder eerst goed voor jezelf te zorgen. Of zoals Harry Jekkers zingt “wie van zichzelf houdt die geeft pas echt iets kostbaars, als hij ‘ik hou van jou’ tegen een ander zegt.”


We hebben net de 2e dag van dit levenspad gehad. Vandaag was de energie van de Blauwe Aap actief. De energie van spelen en humor. Plezier maken dus! Het leven niet altijd zo serieus te nemen, juist als het wat zwaarder is. De 2e dag in een levenspad gaat over balans, uitersten met elkaar in evenwicht brengen. Dit doe je dus vandaag door lucht en lichtheid je brengen in je dag. Niet weglachen of wegduwen met een grapje, maar de zwaarte bijvoorbeeld aankijken vanuit een ander perspectief:


Morgen is een toon 3 dag, met de energie van Gele Mens. Een dag om in beweging te komen vanuit je hart door je af te vragen waar jij je aandacht op wilt richten. Jij bent als enige verantwoordelijk voor jouw eigen leven, niemand anders. Je gedachten, je intenties komen voort uit jou en zetten joe in beweging. Ik nodig je uit om morgen een moment te nemen om je te richten op je hart, je ziel, je verlangen en dan te voelen welke intentie jij neer wilt zetten en welke keus jij die dag maakt om trouw te zijn aan jezelf.
Deel het vooral in de reacties of met een bericht aan mij. Ik hoor graag van je.


En zo heeft elke dag een andere creatiekracht. In het licht van de Witte Hond energie kun je hier heel bewust mee werken. Alleen al door je af te stemmen op de dagenergie. Wil je hier mee doen? Je Natuurlijke Zelf gaan (her)ontdekken? Neem dan eens contact op of kijk op mijn site. Binnenkort komen hier de mogelijkheden voor workshops op te staan maar ik vertel je er nu ook al graag meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *