Leef je Natuurlijke Zelf

Lees hieronder meer over de Tzolkinkalender of ga direct naar het aanbod aan Tzolkin gerelateerde workshops en coaching:

De heilige Maya’s hadden verschillende kalenders gebaseerd op de zon, maan en stand van de planeten. Deze kalenders werden voor verschillende doeleinden gebruikt maar hebben gemeen dat het een natuurlijk en cyclisch alomvattend systeem is dat alles met elkaar verbindt; ruimte, tijd, leven, dood, wedergeboorte. De informatie werd gebruikt voor praktische zaken als zaaien, groeien, oogsten, rusten van gewassen maar ook voor persoonlijke groei en ontwikkeling. We hebben het dan over de Klassieke Telling.

Ook in deze tijd bevat de kalender nog steeds een waardevolle schatkist aan informatie om je volledige Natuurlijke Zelf te leven. De workshops en inspiratiesessie die ik aanbied werken met de Dreamspell Telling. Deze telling is in 1987 geïntroduceerd door de José Argüelles. Hij bracht de Tzolkin samen met de Gregoriaanse kalender en de 13 manenkalender. Meer informatie over de verschillende tellingen lees je in dit artikel van Elvira van Rijn.

De Tzolkin kalender

Afbeelding uit: Maya wijsheid voor je levenspad, het Tzolkin profielenboek, Elvira van Rijn, A3 boeken

De Tzolkin kalender is het middelpunt, de creatiekalender waar als het ware alles om heen draait. Als een omhoog cirkelende spiraal. De kalender bestaat uit 20 verschillende zegels (kwaliteiten) en 13 verschillende tonen (creatievormen). Er zijn 260 dagen, dit aantal is de lengte van een zwangerschap. Met recht een scheppingsverhaal.

Jij bent geboren op een bepaalde datum die in de Tzolkin kalender ook een bepaalde plek heeft. Dat is jouw geboortezegel. Hieraan zijn kwaliteiten verbonden die je inzicht geven in jouw unieke talenten, je valkuilen, je missie, je creatiekracht, kortom: dat wat jouw Natuurlijke Zelf bepaald.

De Tzolkin kalender van de Maya’s inspireert mij al jaren. Het is een eindeloze bron van inspiratie die mij de weg wijst door mijn leven. Wat ik door studie en ervaring geleerd heb heeft mij steeds meer in verbinding gebracht met mijn Natuurlijke Zelf. Afstemmen op de energie van de kalender inspireert, confronteert, verbindt, leidt, maakt nieuwsgierig, Het laat je zien wat jouw unieke kwaliteiten en valkuilen zijn zodat jij jezelf steeds beter leert kennen en bewustere keuzes kunt maken om optimaal te groeien en creëren. Want bovenal is deze kalender een creatiekalender. Het geeft je alle tools om in je kracht te gaan staan en je zielsmissie te gaan leven.

De kalender geeft richting aan jouw levenspad.

Het geeft aanwijzingen om je Natuurlijke Zelf te gaan leven en vol vertrouwen midden in het leven te staan.

Op jouw unieke plek, die alleen voor jou bestemd is, daar waar jij het best tot je recht komt, levend vanuit je hartswijsheid.

In volledige liefde voor jezelf en daarmee ook voor anderen en de aarde.

De Tzolkinkalender in de praktijk

Jouw plek in de kalender bepalen

Klinkt mooi he? Maar hoe doe je dat dan? Om te beginnen kun je jouw plek bepalen in de kalender. Als je dit weet kun je je gaan verdiepen in je geboortezegel en toon en het daarbij behorende levenspad.

Jouw plek in de kalender bepaal je door je geboortedatum in te voeren in de Maya Wijsheid app, gratis te downloaden in de app stores van Apple en Google.

Dagenergie volgen

Vervolgens kun je de dagenergie gaan volgen. In onze gebruikelijke Gregoriaanse Kalender heeft elke dag een datum. De Tzolkin kalender heeft elke dag een andere zegel/toon combinatie en dus elke dag een andere dagenergie met bij behorende kwaliteiten en valkuilen en creatiekracht. Door dit te gaan volgen raak je steeds meer afgestemd en kun je de energie gericht gaan gebruiken voor alles wat je doet in je dagelijks leven. Ook kun je door terug te kijken in de tijd patronen in gebeurtenissen ontdekken wat heel helpend is bij bijvoorbeeld het helen van innerlijke delen en het krijgen van inzicht in bepaalde processen, patronen en keuzes die je in het verleden gemaakt hebt.

De Dagenergie

Aan de slag!

Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke trajecten en workshops. Kijk eens bij mijn aanbod om te voelen wat bij jou past. En boek een kennismakingssessie als je meer wilt weten.

TzolkinArt in sieraden en krachtvoorwerpen

Tot slot verwerk ik de energie en prachtige symbolische afbeeldingen in mijn TzolkinArt Healing Gifts: persoonlijk afgestemde sieraden, accessoires en beelden.