Blauwe aap levenspad 24 april tm 6 mei 2021

Wow, voelen jullie dat ook? Die intense energie die je werkelijk van het ene uiterste in het andere uiterste brengt? Wat een bijzondere tijd leven wij in! En wat een informatie kunnen wij nu tot ons nemen om te groeien, te expanden, te ontwikkelen tot wie we van nature zijn. Heel blij ben ik met alle inspiratie die de Tzolkin kalender biedt om telkens weer verbinding te maken met mijn Natuurlijke Zelf. Samen met de helende processen die het programma The Freedom to Fly brengt is dit voor mij de perfecte combinatie om uit het leven te halen wat er in zit, om aan te kijken wat er aan te kijken valt, te helen, te groeien, helemaal in mijn tempo, op mijn manier, los van alle verhalen.

Juist door hier de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor alles wat ik ben, wie ik ben voel ik een enorme kracht. Wat een reis!

We zijn aanbeland in het centrum van de kalender, het midden, de bron, in directe verbinding met het hart van de melkweg, daar waar alle scheppende energie vandaan komt en weer naar terug keert, de Hunab K’u. Al 10 dagen zijn we op reis in de middenkolom, de ruggengraat van de kalender. Deze nodigt ons uit in het Hier en NU te zijn met alles wat zich aandient. Verleden en toekomst komen samen en laten zien waar je nog mag helen, mag transformeren, mag ontwikkelen voordat we over 10 dagen de toekomst weer op ons af kunnen komen.

De komende 13 dagen surfen we mee op de energie van de Blauwe Aap, waarvan 10 dagen nog in deze middenkolom. De Blauwe Aap, ik word er altijd zo blij van. De energie van het onbevangen nieuwsgierige kind die verwonderd naar de wereld kijkt, zonder oordeel. Die wat er gebeurt kan beschouwen en er mee spelen en zo de lessen kan leren die er te leren zijn. De kunst is uit het drama te blijven van dat wat er gebeurt, juist nu. Er gebeuren veel intense dingen momenteel en het is zo verleidelijk om hier helemaal in meegezogen te worden. Terwijl de groei, het helen, het transformeren juist zit in het los blijven van dit drama.

Dit betekent niet dat je in je ivoren toren moet kruipen en de boel moet weglachen.. nee, dat is de andere kant. Beschouw wat er gebeurt als door de oordeel loze, nieuwsgierige onbevangen ogen van een kind.. en dans er dan mee. Voel je respect voor al wat gebeurt, stuur licht en liefde naar de situatie en ga dan eens de natuur in bijvoorbeeld… Verzamel stenen, bloemen, grassen, stukjes schors en maak een prachtig natuurschilderij voor de nare situatie die je aan mag kijken. Met nieuwsgierigheid, speelsheid en plezier.

Er zit zoveel vanuit de consensus ingebakken schuld, schaamte en oordeel op ontspannen, genieten, je licht en vrij voelen juist in tijden van crisis… alsof we allemaal moeten lijden met elkaar… “we doen het samen” wordt ons telkens voorgeschoteld… Samen lijden, gedeelde smart is halve smart.. poehee, ik voel de druk op mijn schouders en beklemming in mijn borstgebied bij deze woorden.

Wat als het juist andersom is? Ik nodig je uit om te spelen, te genieten, het leven wat luchtiger te nemen, juist als het zwaar is… je kunt je helemaal onderdompelen in verdriet, depressie en oordelen, maar je kunt ook proberen alle gevoelens van verdriet, rouw, angst, gewaar worden met een nieuwsgierige onderzoekende houding.. zodat het door je heen kan stromen, je uit het drama kunt stappen, jij je innerlijke rust op kunt zoeken en je enorm compleet verbonden voelen met al wat er is. Oja en mocht dit toch niet lukken…. Veroordeel jezelf dan niet. Jij bent helemaal goed zoals je bent, met al je gevoelens en gedachten en gedragingen. Vraag jezelf af wat jij op dit moment graag zou willen, ik loop graag een stukje mee op jouw weg om je handreikingen toe doen het beste uit jezelf te halen.

In het NU, in het moment, helemaal jij, in verbinding met de bron, boven, beneden en om je heen, daar mag en kan alles zijn.

Jij als uniek kind van de schepping, leef, speel en geniet.. ook als het even tegen zit.

Het lied ‘let it rain’ verwoordt wat het betekent als je een rotdag hebt en niet verdrinkt in zelfmedelijden en drama maar dit juist gebruikt om te beschouwen wat er is, zodat je kunt zuiveren en helen. https://youtu.be/FiM75HyAIBY

Ik wens je speelse dagen vol verwondering en heling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *